Thread Tools Rate Thread
Old 08-07-2005, 07:12 PM   #1
ITendtoWeez
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 92
PodXT

I'm planning on getting a PodXt (not live), and I heard that its not good to put in an effects loop and plug into an amp. Is that true, will it not work if plugged into an amp?
ITendtoWeez is offline  
Old 08-07-2005, 07:13 PM   #2
Dacama
ex-Toolophile
 
Dacama's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Texas
Posts: 1,604
Quote:
Originally Posted by ITendtoWeez
I'm planning on getting a PodXt (not live), and I heard that its not good to put in an effects loop and plug into an amp. Is that true, will it not work if plugged into an amp?
Yes it works. It's also the best to put it in the effects loop. Read the manual when you get it or just go to the line6 forums.
Dacama is offline  
Old 08-07-2005, 07:14 PM   #3
Skyler
 
 
Skyler's Avatar
 
Join Date: May 2003
Posts: 6,361
Whoever told you that has no idea what they are talking about.
Skyler is offline  
Old 08-07-2005, 07:14 PM   #4
ITendtoWeez
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 92
Quote:
Originally Posted by Toolophile
Yes it works. It's also the best to put it in the effects loop. Read the manual when you get it or just go to the line6 forums.
Thanks for the quick reply. I'm glad it will work. I don't have the room or money for the live. I just heard from people that it was more of a preamp, and that plugging it into another amp would sound bad.
ITendtoWeez is offline  
Old 08-07-2005, 07:24 PM   #5
ESPF400FM
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 404
since where on the topic i was wondering if the podXt come with drum tracks on it or not.
ESPF400FM is offline  
Old 08-07-2005, 07:31 PM   #6
kurt98
Line6 PODXT user.
 
kurt98's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 532
Quote:
Originally Posted by ESPF400FM
since where on the topic i was wondering if the podXt come with drum tracks on it or not.
no it doesn't.
kurt98 is offline  
Old 08-07-2005, 07:34 PM   #7
ESPF400FM
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 404
well could you recomend some things like the podXT that have drum tracks on it?
ESPF400FM is offline  
Old 08-07-2005, 07:36 PM   #8
kurt98
Line6 PODXT user.
 
kurt98's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 532
Quote:
Originally Posted by ITendtoWeez
Thanks for the quick reply. I'm glad it will work. I don't have the room or money for the live. I just heard from people that it was more of a preamp, and that plugging it into another amp would sound bad.
It will make a s.hitty mc**** amp sound good, i plug it into a little 16 wwatt amp and it sounds alot better. and i MEAN alot, its a ****ty *** amp too
kurt98 is offline  
Old 08-07-2005, 09:28 PM   #9
JoshIsNumber3
Banned
 
JoshIsNumber3's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: JAMIE PRIDEMORE
Posts: 15,180
Not doubting that it sounds good, but someone can easily fool themselves that something sounds good when they spend a substantial amount of money on it.
JoshIsNumber3 is offline  
Old 08-07-2005, 10:04 PM   #10
=-fukifiknow-=
Registered User
 
=-fukifiknow-='s Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,195
who the **** told you not to put it in the effects loop....
=-fukifiknow-= is offline  
Old 08-07-2005, 10:06 PM   #11
JoshH
yep.
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 430
i tried putting my mt-2 in my effects loop on my Hrd and it sounded really bad. I also have a me-33 by boss, will that sound better in my effects loop or should i not bother getting it?
JoshH is offline  
Old 08-07-2005, 10:10 PM   #12
JoshIsNumber3
Banned
 
JoshIsNumber3's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: JAMIE PRIDEMORE
Posts: 15,180
I suggest you go research what an FX loop's purpose actually is.
JoshIsNumber3 is offline  
Old 08-07-2005, 10:12 PM   #13
JoshH
yep.
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 430
oh im sorry i didnt know........... is it only for things liks chorus and flanger, delay and maybe compressors?
JoshH is offline  
Old 08-08-2005, 12:23 AM   #14
Detuned0
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 7,023
So it works better in the loop or in front of the amp?
Detuned0 is offline  
Old 08-08-2005, 12:45 AM   #15
Steve Vai

 
Steve Vai's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 5,462
A modeler will sound best through something like a PA system with full range speakers. But with a guitar amp, it will sound best in the effects return (with the preamp bypassed).
Steve Vai is offline  
Old 08-08-2005, 01:02 AM   #16
Kirk's Puppet
GW Defender of the Faith
 
Kirk's Puppet's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 5,825
Plugging Guitar > PodXT > FX Return of Amp will yield a good sound. I highly suggest getting the PodXT Live really, it's not too fun switching stuff with your hand.
Kirk's Puppet is offline  
Old 08-08-2005, 01:08 AM   #17
Detuned0
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 7,023
MIDI is more versatile though.
Detuned0 is offline  
Old 08-08-2005, 01:11 AM   #18
Kirk's Puppet
GW Defender of the Faith
 
Kirk's Puppet's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 5,825
Yes, but then that costs a ****load.
Kirk's Puppet is offline  
Old 08-08-2005, 01:20 AM   #19
Detuned0
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 7,023
PODxt = $300
PODxtl = $400?

PODxt + Behringer FCB1010 = $450
PODxt + Rocktron MIDI Mate = $450

It's only $50 more than just getting an xtl.
Detuned0 is offline  
Old 08-09-2005, 05:57 PM   #20
joeybadoey
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 153
Is it worth $50 more though?

What exactly does the footcontroller do that the podxt live doesn't do? I'm thinking about getting one soon.
joeybadoey is offline  
Old 08-09-2005, 06:02 PM   #21
Detuned0
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 7,023
Quote:
Originally Posted by joeybadoey
Is it worth $50 more though?

What exactly does the footcontroller do that the podxt live doesn't do? I'm thinking about getting one soon.
Well you can use your expression pedal for more than wah, volume or tweak. You can also have 10 patches at your feet or 5 and how ever many control changes depending on the controller you buy.
Detuned0 is offline  
Old 08-09-2005, 06:07 PM   #22
overturned
r e s t e c p
 
overturned's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 22,051
Quote:
Originally Posted by Detuned0
PODxt = $300
PODxtl = $400?

PODxt + Behringer FCB1010 = $450
PODxt + Rocktron MIDI Mate = $450

It's only $50 more than just getting an xtl.
Go used and its probably cheaper still.
I swear MetalJonus just got the FCB10101 for like $101USD.
overturned is offline  
Old 08-09-2005, 06:08 PM   #23
Stringbreaker
\m/
 
Stringbreaker's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Arkansas
Posts: 5,161
Quote:
Originally Posted by Detuned0
Well you can use your expression pedal for more than wah, volume or tweak. You can also have 10 patches at your feet or 5 and how ever many control changes depending on the controller you buy.
Agreed go midi.
Stringbreaker is offline  
Old 03-16-2006, 11:10 PM   #24
toepopindaddy
Registered User
 
toepopindaddy's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1
Podxt

Here is a great review with some really good info on the Podxt.http://www.legendarytones.com/podxt.htm
toepopindaddy is offline  
Old 03-16-2006, 11:14 PM   #25
JoshIsNumber3
Banned
 
JoshIsNumber3's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: JAMIE PRIDEMORE
Posts: 15,180
Swing and a miss.
JoshIsNumber3 is offline  
Old 03-16-2006, 11:24 PM   #26
The Musician
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 10,236
I would spend $100 extra to get the live (Which I am), because it's easier to deal with, already comes with one of the packs, is usable in a live setting, has a wah/volume control pedal, and...yeah, switching by hand is a pain.
The Musician is offline  
Old 03-16-2006, 11:42 PM   #27
metalfrenzy
At The Gates >The Haunted
 
metalfrenzy's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: whitehall pennsylvania
Posts: 360
i guess this would be a good place to post this....
i run a sonic maximizer in my loop, but now i also have a behringer v-amp pro (yeah, i know crappy cheap alternative to the pod). how should i run that?
metalfrenzy is offline  
Old 03-17-2006, 02:05 AM   #28
ShadowMan
getting too old for this
 
ShadowMan's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Rockford, Il
Posts: 4,573
I tried running mine through my fx loop and I thought it sounded better in front. Of course at the time I was still learning about the configurations in the pod, but I've only used it for direct recording since, since that's why I got it.
ShadowMan is offline  
Old 03-17-2006, 05:45 AM   #29
wademachine
Banned
 
Join Date: Feb 2006
Location: austroolia carrot cake and bitch skank *** muffin
Posts: 689
i'd like a POD but my next priorty is a new amp

**** fender 15g's
wademachine is offline  
 


Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 11:54 AM.